Благодаря, 123asd
Още в понеделник ще напиша официално писмо на ЧСИ с тази информация.
Смнявам се обаче, че ще го спре...
Някой знае ли какъв е редът, в случай, че ЧСИ продължи да настоява за запора?
И още: при положение, че според ДОПК чл. 213 и ГПК чл. 446 (1)  работодателят няма право да удържа сума от трудов доход под 250 лв. (или под МРЗ съответно) , ако работодателят плати на ЧСИ няма ли да попадне под ударите на закона? Самият работник може да го осъди за това, че работодателят му е наложил запор неправомерно...?!
Здравейте
Моля за помощ срещу ЧСИ!
Получихме запорно съобщение за наш работник, който получава 137 лв. след удръжките. Отговорих на ЧСИ, че според чл. 446 (1) от ГПК и чл. 213 от ДОПК нямам право да правя удръжки от заплатата на това лице.
Получих отговор от ЧСИ, че според чл. 446 (1) несеквестируемия минимален доход се отнася САМО за пенсия, не и за трудово възнаграждение.  Когато им се обадих по телефна, ми отговориха, че те така тълкували закона, а работели само по ГПК и затова чл. 213 от ДОПК за тях нямал значение.
      Какво следва да направя от тук нататък? Има ли смисъл да отговарям отново на ЧСИ и ако той въпреки отговора ми не е съгласен с мен какво ще се случи? Ще ми наложи ли глоба или трябва да се съдя с него? Въобще какви ще са последствията за работодателя?
Не ми пречи да изплащам 30 лв от заплатата по сметка, но първо нямам право и второ ме дразни наглостта на ЧСИ. Всеки ли в БГ може да прави каквото си иска?!